Equipatges en viatges d'autobús

Equipatge

Tipus d’equipatge i normatives

hand luggage

Sabem que cada centímetre d’espai compte, i és per això que et donem l’oportunitat de portar amb tu el més essencial de manera pràctica i convenient.

És important que sàpigues que quan compres el teu bitllet Direct Bus per moure’t, sigui des de l’Aeroport de Barcelona o des de Sants Estació cap a Andorra, tens l’avantatge de transportar un equipatge de cabina que no superi els 10 kg de manera gratuïta.

Què es considera com a equipatge de mà?

Es poden considerar com a equipatges de mà les maletes petites o carry-on, motxilles de mà i paquets petits, que estan dissenyats per encaixar perfectament en els compartiments superiors o sota el seient, i que garanteixen un accés ràpid i fàcil a les teves pertinences més importants.

Quin tipus d’equipatge de mà pots portar?

T’oferim la flexibilitat de portar equipatges que són excel·lents opcions per a tothom que vulgui un equilibri entre espai i portabilitat. Tanmateix, és fonamental recordar que hi ha regulacions i mesures específiques que has de tenir en compte per a un viatge sense contratemps.

També cal tenir en compte:

1. Documentació de viatge:

Mantén a mà la teva documentació de viatge, també aquells dispositius electrònics essencials i els articles personals importants. Una motxilla de mà ben organitzada et permetrà accedir-hi sense haver de buscar per tot l’equipatge.

2. Etiquetatge:

Etiqueta clarament tot el teu equipatge, de manera que hi incloguis el nom, l’adreça i el número de telèfon.

3. Mides:

Abans d’embarcar a la teva aventura en bus, assegura’t que el teu equipatge de mà compleix amb les mides permeses, perquè la teva maleta petita o carry-on càpiguen sense problemes en els compartiments designats.

4. Restriccions:

Igual que als aeroports, hi ha restriccions pel que fa a líquids i objectes esmolats en el teu equipatge de mà. Assegura’t de consultar les normatives abans de fer les maletes, per evitar inconvenients durant el viatge.

Finalment, recorda optimitzar l’espai limitat de l’autobús triant un equipatge de mà amb compartiments intel·ligents o utilitzant organitzadors interns, perquè puguis accedir fàcilment als teus objectes personals en qualsevol moment.

A més, una vegada que siguis al bus, guarda’l sota el seient davanter o al compartiment d’equipatge superior que s’ubica damunt del teu seient.

hand luggage

Si ets un apassionat dels esports i somies a recórrer nous horitzons, els nostres serveis de viatge amb autobús no només es limiten a l’equipatge convencional, sinó que també oferim opcions que donen solució perquè puguis portar el teu equipatge especial esportiu amb petició prèvia o segons la disponibilitat.

Què es considera com a equipatge especial?

Els viatgers entusiastes de l’esport sovint necessiten portar amb ells equips específics que no caben a les categories tradicionals d’equipatge, amb petició prèvia o segons la disponibilitat.

Els equipatges especials inclouen articles com ara maletes de bicicleta, maletes dissenyades per al transport d’equipament esportiu i altres articles voluminosos relacionats amb el ciclisme i esports similars com l’esquí.

Quin tipus d’equipatge especial pots portar?

Punts que s’han de tenir en compte amb relació al teu equipatge especial

1. Dimensions i límits de pes:

És important entendre les dimensions i els límits de pes permesos per al teu equipatge especial.

Això assegurarà que la teva maleta de bicicleta o qualsevol altre equipatge esportiu s’ajusti sense problemes als compartiments de càrrega del bus.

2. Empaquetatge segur i adequat:

Assegura’t d’empaquetar el teu equipatge especial de manera segura i adequada. Protegeix el teu equipatge esportiu amb materials d’amortiment de manera que totes les parts mòbils estiguin segures per evitar danys durant el transport.

3. Reserva i notificació anticipada:

Atès que l’espai per a equipatges especials pot ser limitat, et recomanem reservar-ho i notificar-ho amb anticipació.

4. Tarifes i polítiques:

Els càrrecs per equipatge especial poden variar, així que assegura’t de consultar les nostres tarifes i polítiques relacionades amb aquest tipus d’equipatges.

hand luggage

Estem compromesos a oferir-te una experiència de viatge còmoda, segura i lliure de preocupacions.

Entenem que moltes vegades necessites portar més que l’equipatge estàndard; per això, a Direct Bus tenim la solució perfecta perquè en els teus trasllats en bus puguis portar des de cotxets de nadons fins a cadires de rodes i caminadors per a adults.

Què es considera com a equipatge addicional?

Els equipatges addicionals comprenen una varietat d’articles que poden no ajustar-se a les categories tradicionals.

La nostra prioritat és assegurar-nos que puguis portar amb tu tot el que necessites perquè el teu viatge sigui al més còmode possible. Si necessites transportar un cotxet de nadó per al teu petit explorador o una cadira de rodes per a un company de viatge, som aquí per facilitar-ho.

Quin tipus d’equipatge addicional pot portar un passatger?

El que necessites tenir en compte amb el teu equipatge extra al bus:

1. Notificar-ho amb antelació:

Per garantir un viatge sense contratemps, et recomanem que notifiquis amb anticipació qualsevol equipatge addicional que planegis portar. Això ens permetrà fer els arranjaments necessaris i garantir espai suficient al bus.

2. Mides i dimensions dels equipatges addicionals:

Assegura’t de conèixer les mides i dimensions permeses per als equipatges addicionals, com ara cotxets de nadons i cadires de rodes. Això garantirà que es puguin acomodar de manera segura durant el viatge.

3. Preparació adequada:

Els articles, com ara les cadires de cotxe per a nadons, han d’estar instal·lats correctament i seguir les pautes de seguretat.

A més, s’han d’assegurar altres equipatges de bodega que vagin dins per evitar danys durant el trasllat. Per aquesta raó, a Direct Bus ens assegurem que es col·loquin en presència del conductor.

4. Accessibilitat:

Si viatges amb una cadira de rodes o caminador, tingues en compte que siguin accessibles i fàcils de maniobrar. El nostre objectiu és oferir-te la comoditat que necessites en qualsevol moment.

Altres informacions importants relacionades amb els equipatges

1- Pèrdua:

En cas de pèrdua, avaria, dany o robatori dels equipatges, la responsabilitat dels transportistes es regirà per la llei RD 1136/97 d’11 de juliol. L’equipatge de mà corre a risc exclusiu del viatger.

2. Assegurança:

Els viatgers estaran coberts pel SOVI regulat per l’RD 1585/1989, de 22 de desembre.